T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Yunus Emre İlkokulu

ÖDÜLLÜ YARIŞMA -"SIFIR ATIK" KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kocaeli Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen yarışma; 2023-2024 eğitim öğretim yılında il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitim gören ilkokul öğrencilerini kapsamaktadır.  Sıfır atık projesinin tanıtımı, geri kazanılabilen atıkların döngüsel ekonomiye katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin öğrencileri düşünmeye sevk etmek; öğrencilerin çevreye ilgisini arttırmak, sağlıklı kentler yaratmak amacıyla, iklim değişikliği etkilerine dirençli bir kent oluşturmak için iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması,  bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda farkındalığı arttırmak yarışmanın temel amaçlarındandır.İlkokul 1-2-3-4’üncü sınıflar yarışmada birlikte değerlendirilecektir. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler sıfır atık ve/veya iklim değişikliği/ enerji verimliliği ile ilgili resim kategorisinde yarışacaklardır. 

YARIŞMA ŞARTNAMESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Katılım gösterecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.

 

KOCARELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

SIFIR ATIK, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONULU

 

RESİM YARIŞMASI

 

ŞARTNAMESİ

 

 

 

1 - YARIŞMANIN ADI

 

Sıfır Atık, İklim Değişikliği ve Enerji Verimliliği Konulu Resim Yarışması

 

2 - YARIŞMANIN AMACI

 

Sıfır atık projesinin tanıtımı, geri kazanılabilen atıkların döngüsel ekonomiye katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin öğrencileri düşünmeye sevk etmek; öğrencilerin çevreye ilgisini arttırmak, sağlıklı kentler yaratmak amacıyla, iklim değişikliği etkilerine dirençli bir kent oluşturmak için iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması,  bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda farkındalığı arttırmak yarışmanın temel amaçlarındandır.

 

3 - YARIŞMANIN KAPSAMI

 

Kocaeli Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen yarışma; 2023-2024 eğitim öğretim yılında il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitim gören ilkokul öğrencilerini kapsamaktadır.

 

4 - YARIŞMANIN KATEGORİLERİ

 

4.1 İlkokul 1-2-3-4’üncü sınıflar yarışmada birlikte değerlendirilecektir. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler sıfır atık ve/veya iklim değişikliği/ enerji verimliliği ile ilgili resim kategorisinde yarışacaklardır.

 

5- YARIŞMAYA KATILMA ŞEKLİ VE YARIŞMANIN ESASLARI

 

5.1 Kocaeli İlindeki tüm resmi ve özel ilkokullar katılabilecektir.

 

5.2 Yarışma; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel araçları, uluslararası sözleşmeler, politika belgeleri, 24/03/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 20/06/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere yürürlükte olan sair mevzuata aykırılık teşkil etmeyecek şekilde planlanmıştır.

 

5.3 Yarışmanın hiçbir ticari amacı yoktur ve yarışmaya katılan çalışmalar ticari amaç için kullanılamaz.

 

5.4 Yarışmaya, engelli öğrencilerin gönüllü olarak katılması ve teşvik edilmesi ile ilgili tedbirler okul müdürlüklerince alınacaktır.

 

5.5 Yarışmada kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını veya tanıtımını ön plana çıkaracak ifade ve öğeler bulunmamaktadır.

 

5.6 Kişisel bilgiler açık rıza onayında belirtilen hususların dışında kullanılmayacak, üçüncü kişilerle paylaşılmayacak ve etkinlik bitiminde resen silinecektir.

 

5.7 Resimlerin konusu, sıfır atık ve/veya iklim değişikliği/ enerji verimliliği ile ilişkili olacaktır.

 

5.8 Resim oluşturulması sürecinde; kullanılacak her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir.

 

5.9 Resmin yapılması sürecinde; herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış görseller yer alamaz.

 

5.10 Resimler; paspartusuz, kıvırmadan, katlamadan, iki mukavva arasında paketlenerek teslim edilmelidir.

 

5.11 Daha önceki yarışmalara katılan resimler, bu yarışmaya katılamaz. Resmin daha önce sergilendiği/ödül aldığı tespit edilmesi halinde başvuru iptal edilecektir. Bu hususun yarışmanın kazanılması sonrasında tespit edilmesi halinde aday/adaylar kazandığı ödülünü/ödüllerini iade etmek ile mükelleftir.

 

5.12 Öğrenciler resim kategorisine bireysel olarak katılacaktır.

 

5.13 Yarışmaya gönderilen resimlerin arkasına/altına öğrencinin adı soyadı, okulu ve sınıf bilgileri yazılmalıdır.

 

5.14 Her öğrenci yarışmaya sadece bir çalışma/ürün ile katılabilir.

 

5.15 Öğrenciler, başvuruda bulunduklarında şartnameyi imzalamış ve kabul etmiş olur.

 

5.16 Öğrencilerin velileri başvuru formunda yer alan izin belgesini doldurmalıdır.

 

5.17 Başvurular ücretsizdir.

 

5.18 Katılım zorunlu değildir, yarışmaya katılımda gönüllülük esastır.

 

5.19 Yarışmaya katılacak resimler kesinlikle yardım alınmadan yapılmalı, başka bir resimden, kopya edilmemelidir.

 

5.20 Yarışmada ödül almaya hak kazananlara düzenlenecek olan program günü öncesinde bilgi verilecektir. Kazanılan ödüller programda takdim edilecektir.

 

5.21 Yarışmaya katılan resimler, sanat eserleri, projeler iade edilmeyecektir.

 

5.22 Yarışma dili Türkçedir.

 

6 - BAŞVURU SÜRECİ

 

6.1 Yarışmaya katılım için öğrencilerin internet sitesinde (https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/) yer alan Başvuru Formunu (Ek-1), Aydınlatma Metni Açık Rıza Metni Onay Formunu (Ek-2), Muvafakatnameyi (Ek-3) ve Veli İzin Belgesini (Ek-4) eksiksiz doldurması gerekmektedir. Bu durumun yerine getirilmemesi halinde; çalışmalar sunulmuş olsa dahi değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

6.2. Öğrenci/Velisi/1.Derece Yakını; yarışmaya katılım için doldurulması gereken 6.1 maddesinde belirtilen formlara işlenen bilgilerin doğruluğunu kabul eder.

 

6.3 Yarışmaya başvuru yapan öğrencilerin bilgileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir.

 

6.4 Yarışmaya katılan öğrenciler yaptıkları çalışmaları sınıf öğretmenlerine, sınıf öğretmenleri de okul yönetimine teslim etmelidir.

 

6.5 Gönderilen resimlerin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması sınıf öğretmenlerinin ve okul yönetimlerinin sorumluluğundadır.

 

7 - YARIŞMA TAKVİMİ

 

7.1 Yarışmanın son katılım tarihi 18.03.2024’dir.

 

7.2 Şartnamede yer alan son başvuru tarihleri sonrasında yapılan başvuruların geçerliliği bulunmamaktadır.

 

 8 - DEĞERLENDİRME

 

8.1 Okul İdaresi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen resimler, sanat eserleri, projeler; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendireceği değerlendirme komisyonu tarafından ön değerlendirmesi yapılarak her kategoriden ilçe birincileri seçilecektir.

 

8.2 İlçe ön değerlendirme komisyonu; 3 (üç) görsel sanatlar öğretmeni, 2 (iki) fen bilimleri öğretmeninden oluşacaktır

 

8.3 İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin görevlendireceği komisyon üyeleri tarafından son değerlendirme yapılarak her kategoriden il birincileri, ikincileri ve üçüncüleri seçilecektir.

 

8.4 İl son değerlendirme komisyonu; 2 (iki) görsel sanatlar öğretmeni, 2 (iki) fen bilimleri öğretmeni ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendireceği 2 (iki) mühendisten oluşacaktır.

 

8.5 Jüri değerlendirmesinde gizlilik esas alınacaktır.

 

8.6 Jürinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.

 

8.7 Değerlendirme Ölçütleri:

 

Değerlendirme Komisyonu tarafından çalışmalar incelenirken;

 

a.         Tasarım Fikri: 20 puan                               

 

b.         Özgünlük: 20 puan                                

 

c.         Eserde bütünlük: 20 puan                        

 

d.         Teknik yeterlilik: 20 puan                       

 

e.         Sanatsal yeterlilik: 20 puan                  

 

ölçütlerine göre değerlendirilecektir.

 

9 – ÖDÜLLER

 

Birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü olmak üzere her kategoride ayrı ayrı üçer ödül verilecektir. Ödüller, teknoloji mağazasında geçerli olacak hediye çekidir.

 

İlkokul:

 

Birincilik Ödülü: 5.000 TL hediye çeki

 

İkincilik Ödülü: 4.000 TL hediye çeki

 

Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL hediye çeki

 

 

 

9.1 Yarışmaya katılan öğrencilerden herhangi birinin bu şartname hükümlerine aykırı davrandığının tespiti halinde, yapılan çalışma değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

9.2 Yarışmada ödül alan resimler Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliğinde gerçekleştirilecek organizasyonlarda sergilenecektir.

 

10 - TELİF VE KULLANIM HAKKI, ESERLERİN İADESİ VE GÖSTERİMİ

 

10.1 Yarışma çerçevesinde değerlendirilmek üzere sunulan çalışmanın, sahipliği hakkı katılımcılara ait olmak üzere; bu çalışmaların çoğaltılması, sergilenmesi, farklı iletişim araçlarında kullanılması hakkı, herhangi bir bedel ödemeksizin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aittir.

 

10.2 Yarışmaya katılan tüm resimlerin kullanım hakları, başvuru yapıldıktan itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aittir.

 

10.3 Ödül alan ve sergilenen resimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından süresiz bir biçimde her türlü basılı malzemede, yayında, sosyal medyada ve benzeri mecralarda kullanılabilir. Bu eserler için herhangi bir telif hakkı ödenmeyecektir.

 

11 - HUKUKİ UYUŞMAZLIKLAR

 

Şartname ve ekleri kapsamında doğacak hukuki uyuşmazlıklarda, Kocaeli Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

12- YARIŞMA ADRESİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

Bu şartname toplam 12 (oniki) maddeden oluşmakta olup “Sıfır Atık, İklim Değişikliği ve Enerji Verimliliği Konulu Resim, Sanat Eseri ve Proje Yarışması” usul ve esaslarına yer vermektedir. Şartnamenin tüm hakkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aittir. Katılımcılar yarışmaya başvuruda bulunduklarında yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılırlar. Şartname, yarışma organizatörü olan Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kontrolündedir. İlgili kurum şartnamede zaman kavramı gözetmeksizin gerekli gördüğü takdirde her türlü değişikliğe gidebilir. Katılımcılar başvuruda bulundukları yarışmanın şartnamesine uymak zorundadır. Şartnamenin tüm hakkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aittir.

 

 

 

 

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “SIFIR ATIK” YARIŞMA TAKVİMİ

 

Yarışma başvurusunun son günü

18.03.2024

 

Resimlerin okul müdürlüklerine teslimi

18.08.202

 

Okul tarafından seçilen bir resmin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

21.03.2024

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ön değerlendirme komisyonunun toplanması (İl Milli Eğitim Müdürlüğünde komisyon toplanacaktır)

22.03.2024

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 12 İlçeden bir adet resmin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

25.03.2024

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan son değerlendirme komisyonunun toplanması ve İl birincisi, ikincisi ve üçüncüsünün belirlenmesi

26.03.2024

 

Ödül Töreni

29.03.2024

 

 

 

07-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 21:54 - Görüntülenme: 381
  Beğen | 6  kişi beğendi